Wilhelmina Almelo Wilhelmina Almelo Wilhelmina Almelo Wilhelmina Almelo

Dirigenten

Afdrukken

De dirigenten van Wilhelmina zijn:

 foto Martijn NEW      Martijn Stefan
Martijn Blaak                                                                        Stefan en Martijn Blaak 

Martijn en Stefan Blaak studeerden in 2003 cum laude af aan de Messiaen Academie bij Fred Oldenburg en Pierre Ruhlmann. Zij wonnen diverse prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours, Rotterdamse Pianodriedaagse, de Rotary Jong Talent Prijs, Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Concours Modern te Weimar.

Het pianoduo Martijn en Stefan Blaak geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland, o.a. in Nederland, Duitsland, Spanje en Italiƫ. In Oostenrijk werden ze meerdere malen uitgenodigd door prof. Konrad Richter voor zijn internationale masterclass in het slot "Rosenau"in Zwettl. Vorig jaar traden zij op tijdens het muziekfestival in Aix-en-Provence, Frankrijk, dat live werd uitgezonden door Radio France.

Ook namen zij deel aan masterclasses van o.a. Jan Wijn, Stanley Hoogland en Eugen Indjic. Naast optredens met verschillende symfonieorkesten maakten ze tevens diverse radio- en t.v.-opnames. Zo waren ze o.a. live te horen in het bekende VPRO-programma "Reiziger in Muziekl", waar ze de sonate voor twee piano's en slagwerk van Bela Bartok uitvoerden. In 2001 speelden ze de wereldpremiere van "Quadrivium"van David Rowland, dat tevens werd opgenomen door de Westdeutsche en de Bayerische Rundfunk.

In april 2002 kregen Martijn en Stefan "De Voorziening", een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker.

Afgelopen seizoen speelden zij in "Het Debuut", een concerttournee langs alle grote concertzalen van Nederland, o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, Dr. Anton Philipszaal Den Haag en Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

Martijn en Stefan zijn beide actief als dirigent bij diverse blaasorkesten. Sinds 1999 is Martijn dirigent van de C.O.V."Wilhelmina"Almelo, als mede van het Burgsteinfurter Blasorchester. Daarnaast is hij als pianodocent verbonden aan de Musikschule Rheine in Duitsland. Stefan is naast docent en dirigent van de jeugdafdeling van C.O.V."Wilhelmina"Almelo, ook dirigent van het fanfareorkest "Concordia" Sibculo, Verder is hij pianodocent.

 

Stefan en martijn

Monday the 23rd. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins